Citroncheesecake med hallongelé
Natglie
Natglie
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 st gelatinblad 2st ägg 400g philadelphiaost 2dl crème fraiche 1,5dl socker 1tsk vaniljsocker Skal från en citron
  • 100 g vit choklad
  • vatten
  • 5 minuter - Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. - Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. - Smält chokladen över vattenbad. Ta den från värmen, och häll i i smeten. - Ha i lite av smeten i kastrullen igen och värm. Lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. - Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. - Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst
  • 1 1/2 dl hallon, tinade 1 1/2dl vatten 2msk socker
  • 1 st gelatinblad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.