Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare. Såsen gjorde jag på spadet som blev i ugnsformen och jisses vilken sås
Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden. Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv
En saftig, skivad kycklingfilé med smak av citron, vitlök och rosmarin. Skiva kycklingfilén när den fortfarande är varm och lägg upp på serveringsfatet
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Äggen är otroligt välsmakande och har en äggula som jag någon dag hoppas få lägga som solöga på en pannbiff med lök
Den var dock den godaste jag ätit, perfekt medium och så mör att köttet bara faller sönder i gommen. Gillar att helsteka med benet kvar, det tillför en extra smakton på det hela och så tycker jag det blir saftigare kött
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Just den här ulliga har gått sommaren lång och betat i fina Fryksdalen hos goda vänner. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.