Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar. Jag gjorde stora köttbular med annorlunda kryddning och kokade dem färdiga i en god tomatsås
Idag lagade jag italienskaköttbullarmed spaghetti ochtomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Stora Italienskaköttbullarmed parmesan, salvia och lite rosmarin i smeten. Att sätta sig en kväll, lite trött efter jobbet och dagis och mumsa i sig Lady och Lufsen köttbullarmed pasta och hemkokt tomatsås till kan förgylla vilken kulen regnig höstdag som helst
Lägg på köttbullarna, skeda över lite medtomatsås, strö över parmesan och dekorera med lite örter. Blanda ner rikligt medtomatsås i pastan och lägg en portion på tallriken
Jag har ett recept på ricottafyllda svampar sedan tidigare på bloggen och det är ett Jamie Oliver recept, men om jag ska vara helt ärlig (och det ska man ju) så är dessa mycket godare
Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till köttbullaroch lägg dem i tomatsåsen. Koka upp tomater, vatten, paprika i bitar, sköljd och skivad purjolök, salt, peppar och basilika i en gryta
Blanda ihop färsen med övriga ingredienser och tillsätt till sist den stekta löken. Hacka den gula löken till köttbullarnaoch stek i lite smör eller olivolja
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan med pasta ochtomatsås
Blanda ströbröd med vatten, grädde och ägg. Smaka av och forma till stora köttbullar, ca åtta stycken. Tillsätt färsen, vitlök, kryddor och finstrimlad parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.