Det blev en härligt kladdkakamedfudgeglasyr och humöret steg direkt. Kakan blir väldigt söt, så nästa gång funderar jag på att strö över lite flingsalt, eller att blanda fudgenmed jordnötter för att få lite sälta
Servera gärna med färska bär, dekorera med blommor, blad eller en skiva citron. Jag tycker den gör sig bäst en aning kall, med några färska bär eller i helt ensamt majestät
Tycker du om citron, kommer du ÄLSKA den här citronkladdkakan. Du behöver2 ägg2,5 dl socker1 tsk vaniljsocker150 g smör1 citron, saft och rivet skal1,75
Kladdkakans dag infaller idag och för den som är sugen tänkte jag dela med mig av ett recept på en riktigt god sötsyrlig kladdkakamed smak av citron och blåbär
Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. rivet skal av 1 citron. Receptet gäller för 50 st 1½ dl strösocker 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vit sirap ½ tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron
Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Nu tar även jag lite påskledigt och det ska blir så härligt att bara ta det lugnt och mysa med nära&kära
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkakamed smak av citron, kokos och blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.