Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Låt koka sakta i 10 minuter. Tillsättaprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihopi30minuter. Tillmarinering blandas 1 dl chutney med ½ dl olja. 1 msk 24% ättika. 6 hackade aprikoser. 2 hackade röda chilifrukter utan kärnor. 1 tsk ingefära
Detta fantastiskt god chutneyrecept fick jag av en vän förra året. Jag är inte så himla förtjust i rabarber ivanliga fall, men detta är bara så gott, så även ni som är skeptiskatill rabarber borde ta och testa detta
Äntligenfick jag tummen ur att göra dessa plättar/bröd som så många redan testat. Maja följer jag på Instagram (Majas LCHF) och hon har massor med trevliga recept
Det är en härligtid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar. Och en trevlig present att ta tillvärdinnan när man är bortbjuden på trevligheter
Strimla purjolöken. Skär kasslern i stavar och stek i en panna tills det fått färg. Häll i purjolöken mot slutet av stektiden och stek tills den blivit mjuk
Cicisköttfärslimpai crockpot. Köttfärslimpa är något jag verkligen tycker om, och jag har under många år använt ett recept som jag fått till genom att utgå från en grund jag hittade och sedan dragitifrån och tillsatttills receptet blev perfekt - för mig
Börja med att skära fläskfilénibitar. Fräs det tillsammans med vitlökeni en kastrull. Skär paparikan och rör ner det i grytan tillsammans med resten av ingredienserna
Förvara mörkt och svalt eller i kylen. Chutneyn är färdig att äta efter någon vecka. Skär rabarbern ibitar som är 1 cm. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättikspriti en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter. 1 krm chilipulver. 5 tsk malen ingefära. 1 dl russin. 2 msk ättikssprit
Fräs lök, vitlök, ingefära, kardemumma och chilii olja. Tillsätt rabarber, honung, vinäger och salt. TipsEtt grundrecept som du kan bygga på genom att tillsättarussin eller torkad frukt, nötter eller kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.