Hetta upp en panna/kastrull med olja, det ska vara mycket olja, tar man flera cm så behöver de inte vändas men jag är lite rädd för het olja och väljer därför att ha ca 1-2cm med olja i en stekpanna. Oljan ska hettas upp till ca 170-180C, lättast att använda en digital termometer men tyvärr kan jag inte ställa in min på så hög värme, så jag brukar lägga i lite frityrsmet för att testa värmen
3-4 kycklingfiléer. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger. 3-4 kycklingfiléer. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger
Friterade kycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. 4 st kycklingfiléer Ca 4-6 pers. 1 purjolök - använde hela den gröna delen. Ca 4-6 pers
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. 3-4 sötpotatisar. 3-4 sötpotatisar 1 rödlök 1 fetaost 1/2 dl solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.