Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattanmed rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
16 st Snygga skivor parmaskinka. 1100 gr Färskost med vitlök. 110 ml BalsamvinägerBlanda honungen med balsamvinäger och ställ in i kylen, lägg ut parmaskinkorna på en bänk och lägg i en klick färskost på varje, rulla ihop snyggt och dela dem snett på mitten. 1Lägg sedan ut ett snyggt salladsblad på en tallrik, dela upp melonen på tallrikarna och sedan kärnorna från granatäpplet. 1Lägg på parmarullarna och avsluta med att ringla balsamblandningen på toppen av allt
med ett basilikablad eller eller något annat grönt om du har hemma (ej nödvändigt). Lägg hälften av parmaskinkan (ska vara tunt skivad) på varje tallrik, gärna lite snyggt
Svamp- och broccolipaj med ädelost. Om jag får välja en lunch att äta varje dag för resten av mitt liv är det ganska stor chans att jag väljer broccoli- ochgorgonzolapaj
Pensla grönsakerna med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ytorna med rapsolja. Grilla högt upp i ugnen under grillelementet, tills de får fin färg och paprikan får svarta fläckar i skalet
Bred smör på ciabattaoch grilla den gärna lite i ugnen. t ex ciabatta eller baguette. Lägg på salladsblad på underdelen, därefter kyckling-curryröran och toppa sedan med tomat och apelsin
Ringla olja över och krydda med salt, peppar och örtkryddor. Mmmm tyckte barnen, jag höll med. Lite uppladdning inför helgen fixade vi oss, barnen och jag idag och lagade
Skiva kycklingen och stek den, krydda med salt, peppar och lite grillkrydda. Toppa med rödlök. I går bakade jag ciabattaoch som så där härligt segt och luftigt som det ska vara och då passade ju alldeles utmärkt att göra en smarrig kycklingmacka till kvällsmat, så här får ni receptet på både brödet och kycklingmackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.