Den här såsen (till vänster) är precis som en bearnaisesås (till höger), men med rödvinsvinäger och tomatpuré i, ett bra alternativ som är väldigt gott
Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt lätt att göra och gott. Portioner. 2450 g delikatesspotatis 1 tsk olja salt och peppar1 dl bearnaisesås 1 msk chilisås 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)200 g bellaverde broccolica 400 g fläskkotlett med ben1 tsk smör 1/2 påse röd mangold (à 65 g)Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt
Choronsås är en variant på bearnaisesås med tomatsmak. Choronsås. Gör Choronsås. Servera köttet med Choronsås, potatiskuber, kålrotskupoler, marinerad gulbeta och blandsallad
Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
4 portioner8 skivor Kalvfilé, a 80 gSalt och pepparSmör till stekningChoronsås1 charlottenlök1/2 dl rödvinsvinäger7-8 vitpepparkorn3-4 persiljestjälkar300 g smör3 äggulor2 msk tomatpuré 2 msk hackad persilja1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)Salt och pepparGarnering4 hummerklor8 vita kokta sparrisarFärsk kryddkvistSkala och hacka scharlottenlöken till choronsåsen
Choronsås. Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Choronsås 1 st schalottenlök 0,5 dl rödvinsvinäger 7-8 st vitpepparkorn 3-4 st persiljestjälkar 300 g smör 3 st äggulor 2 msk tomatpuré 2 msk hackad persilja 1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk) Salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.