Chorizo och tomatsås på vitkålsbädd
ahlizz83
ahlizz83

Chorizo och tomatsås på vitkålsbädd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt viktväktarnas chorizo (3 korvar)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Torkad oregano 1 tsk
  • Torkad basilika 1 tsk
  • Färsk basilika 10 blad hackade
  • 1 msk smör till stekning
  • Strimlad vitkål
  • Grönsaksbuljong 1 liter

Beskrivning

    Ger 3 portioner.
    Skiva chorizon, hacka lök och vitlök.

    Hetta upp en stor panna och stek i en matsked smör tills det mjuknat och fått lite färg.

    Tillsätt krossade tomater och kryddorna samt en dl vatten.

    Låt puttra i en halvtimme på svag värme.

    Under tiden, strimla vitkål ca 3 dl per portion och värm upp i buljongen.

    Servera med en matsked riven parmesan

    En portion ger 6 vv-points. 7 points med parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.