Slanta chorizonoch stek dem vid sidan om. En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vita bönoroch korv
Lägg allt detta i pajskalet, strö över majs ochbönor. Blanda mjöl och smör i en matberedare (eller för hand i en bunke), tillsätt vatten och blanda tills det blivit en jämn massa
Skala och hacka lök samt vitlök. Ta upp dem och blanda med löken. Smaka av med salt och vitpeppar. 600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor. 10,5 krm vitpepparRensa bönorna. Koka under tiden bönorna i 4 minuter
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. 250 gram chorizo
Så förvänta er lite mer bönor, fullkorn och sallader här framöver. När jag dock letade efter lite inspiration i gömmorna på bloggen så insåg jag att jag faktiskt har väldigt få sallads, bön- och överlag ”hälsosammare” recept
Lägg vita bönor i blöt över natten och koka dem sedan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och blanda väl
Grillad chorizo med krämig kronärtskocks-sallad och grillad färskpotatisPortioner. Blanda olivolja och chili och pensla potatisarna med det före grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.