Här kommer i alla fall bilder på Baileys Cheesecaken med Oreobotten som jag bakade härom veckan. Jag ligger lite efter med inläggen på bloggen, jag bakar och fotar, men hinner inte få ut inläggen
Toppa med de rostade nötterna. Servera ev med vispad grädde. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Den andra vispas hårt ihop medBaileys, och florsocker. Avsluta med att strö över krossad Oreo kex. Blanda nu med stora luftiga tag Baileysgräddenmed chokladen
Här kommer ett recept på hemmagjord Baileys och jag LOVAR att det smakar precis som vanliga Baileys. På sommaren går man bort ofta till vänner och bekanta och vad är trevligare än en hemmagjord present
Ni får ursäkta för dålig uppdatering här inne just nu men jag har så fullt upp med skolan så ja hinner knappt göra någonting annat än att plugga inför tenta och skriva uppsats
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffelmed lime. Vit chokladtryffelmed lime ca 40 st 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal av en lime florsocker att rulla i Finhacka chokladen Värm grädden tills den ryker Häll grädden över chokladen och rör tills allt smält ihop till en fin massa Rör i limeskalet Klä en form med bakplåtspapper pudrat med florsocker Häll massan i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar Stjälp upp tryffeln och skär i bitar med en varm kniv, pudra dem försiktigt med lite florsocker så de inte klibbar ihop Foto
60 g Baileys. I en kastrull, häll ner mjölk, smör, socker och sirapen och sjud på medelvärme till ca 110 grader. Ta bort från värmen och tillsätt Baileys och chokladen och rör till allt är en jämn smet, häll ner i formen och låt svalna en stund innan den ställs i kylen i minst 12 timmar. 60 g Baileys
Lägg äggulorna i en bunke, och rör samman dem med kaffepulvret med hjälp av en gaffel. ) Rör samman Renat och florsocker i en annan bunke, börja med att röra ut florsockret med en dl Renat, och spä sedan på med resten av spriten
. Dessa små julinspirerade godsaker blir ca 30 försvinnande goda tryfflar. Om man nu vill göra en genväg kan man ju alltid köpa färdiga tryfflar, värma upp dem lite i handen
Det är nog väldigt många som gör chokladtryffelmed olika smaksättningar till jul. Om man vill kan man istället för att rulla tryffeln i kakao fylla ischokladformar med tryffelsmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.