Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligenvitchokladtryffel med lime. Jag som vanligtvisinte är så galen ivit choklad föll pladask vör de här små sötsyrligaläckerbitarna
Denna lena choklad kula som kan smaksättas ioändlighet är ett av mina måste till jul. Det finns tusen recept på chokladtryfflar, men jag väljer att hålla mina tryfflar enkla men väldigt goda
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av ett riv- eller zestjärn, och smaksätt med apelsinskal och kanel
Chokladtryffelsmeten hälld i en form. Bryt chokladen ibitar. Rulla sedan chokladtryffelbitarnai kakao. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i chokladen
Det är nog väldigt många som gör chokladtryffel med olikasmaksättningartill jul. Om man vill kan man istället för att rulla tryffeln i kakao fylla ischokladformar med tryffelsmet
Innan jag åt dessa tryfflar för första gången tyckte jag att vit choklad mest var sliskigt sött och rätt oätbart, men efter att ha ätit av de här raringarnainsåg jag snabbt att tricket är att ge den vita chokladen en smakkompis, typ citron
1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker. 1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker
Jag gjorde inte bara Rocky Road igår, utan även vitchokladtryffel. I ursprungsreceptet (som kommer från Allt om Mat ) använde man cointreau eller apelsinsaft, men eftersom jag inte hade något av det tog jag vad som fanns hemma, nämligen FUN Light Lemon Lime
VitChokladtryffel med Mint och Vanilj. En halv vaniljstång. Koka upp vaniljfröna med grädden, pepparmyntoljan och honungen (låt gärna även skalet från vanljen koka med)
Jag passade på att baka chokladtryffel som julgodis, de bara smälter i munnen med sin mjukhet. Då är julen snart här och det är dags att planera och förberedda sig med julpynt, bakning och matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.