En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Chokladtårta. Smörj en form och pudra med kakao. Låt sedan smöret smälta med chokladen. Den här mastiga saken bjöd jag på i lördags, choklad, choklad och lite mer choklad
Jag tror inte den pepparkaksdeg är född som är alldeles lätt att kavla, och denna är inte ett undantag, även om det går när man beväpnar sig med ett visst tålamod
endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan). Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Om du inte tycker det verkar snabbfixat, så prova att göra en moussefylld tårta med smörkräm, sockerpastatäcke och skulpterade dekorationer och jämför så får du se vad jag menar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.