Det här mellanmörka surdegsbrödet medaprikoserochpistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Saltaoch peppra. Eftersom jag vanligtvis kombinerar lamm med de klassiska kryddorna vitlök och rosamarin eller en mix av olika örtkryddor så bröt jag mönstret och mixade ihop en blandning medpistagenötterochaprikoser
För att bigarråerna skulle få ta mycket plats gällande smak höll jag salladen enkel med machesallad och för att skapa lite av min älskade kontrast mellan sött och salt har jag använt saltadepistagenötter att strö över salladen
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Enligt henne så är den precis lika god och lika enkel att göra mjölkfri, och då kan jag ju berätta som så att hon har ju då lekt lite med olika tårtrecept men det har väl inte riktigt blivit som hon egentligen velat
Chokladtårta. Smörj en form och pudra med kakao. Låt sedan smöret smälta med chokladen. Den här mastiga saken bjöd jag på i lördags, choklad, choklad och lite mer choklad
endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan). Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Om du inte tycker det verkar snabbfixat, så prova att göra en moussefylld tårta med smörkräm, sockerpastatäcke och skulpterade dekorationer och jämför så får du se vad jag menar
Den salta karamellen kokade jag lite tjockare än i receptet och jag använde allt. Dekorerade med några sockerblommor och serverade sedan med lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.