Chokladmuffins
Milda.se
Milda.se

Chokladmuffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Milda mat- och bakmargarin
  • eller 2 dl Milda flytande margarin
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 tsk salt
  • 75 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 100-150 g blandad choklad i bitar vit
  • mjölk och mörk

Beskrivning

    Sätt ugnen på 190°C.

    Ställ ut 10-12 muffinsformar på en plåt eller klä 6-8 runda ugnsformar (ca 1,2 dl) med bakplåtspapper.

    Vispa margarin och socker poröst med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.

    Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

    Skeda eller spritsa ner smeten i formarna.

    Tryck ner de hackade chokladbitarna lätt, cirka en halv matsked per muffin och grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Känn efter med en provsticka att muffinsen är klara. Är stickan torr är de färdiga.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.