Det blir en trippel chokladmoussetårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Förra fredagen hade jag med fika och hade bland annat gjort den här smarriga chokladmoussetårtan. Massvis med hackad choklad i alla former och några minimashmallows
Chokladmoussetårtamed mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. chokladmousse,. En tårta som passar perfekt att göra dagen innan och ta fram precis innan den ska serveras
I botten gömmer sig en glutenfri brownie som är toppad med ett lager av hallonpannacotta, och sen har jag i en större form hällt chokladmousse över alltihop, så det är först när man skär i tårtan som man upptäcker att det finns lager av brownie och pannacotta inne i
Chokladmousse. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Den här tårtan hade en underbar smak och att det var polkagrisar i gjorde att den blev lite extra god
Blanda i smörchokladen med de torra ingredienserna. Till efterrätt blev det denna chokladmoussetårtan. Det är en kladdkakebotten och sen gör man en vit chokladmousse som man breder på och fryser några timmar
Med inspiration från Toves ”Beige övningstårta” provade jag idag att baka en tårta som fylldes med två chokladmousser och som täcktes med chokladsmörkräm
Veras chokladmoussemed krossade polkagrisar. Passar fint ihop med den lena chokladmoussen. Ett kärt sommarminne i matväg är den här enkla chokladmoussen som Calles systerdotter Vera bjöd oss på
Idag ska jag bjuda på en liten men naggande god tårtamed vit chokladmousse på en mandelbotten smaksatt med kakao och apelsin, ganerad med färska hallon och kolasås
Garnera med chokladrullar och citronmeliss. Hyvla rullar med en osthyvel. Till kalaset bakade jag 2 vitchokladmousse tårtor som garnerades med chokladrullar och citronmeliss
Garnera med polkaspiraler. Du behöver8 personer2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde2 gelatinblad350 g vit chokladGarnering1 påse polkagrisarGör såhärLägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min
Tårtamed smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.