Kakan blev väldigt god och jag rekommenderar att servera den med något syrligt som till exempel mango eller fruktsallad tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass. Receptet nedan räcker till 10-12 bitar
Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
Bredd chokladkräm på den första botten och täck med andra. Rör om försiktigt med en sked. Slutligen, tillsätt äggvitor hård vispade i blanda ner i smeten lätt med en sked
11 tsk smör el margarinSeg chokladkaka med knäckglasyr. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull
Det blir ofta en kopp varm choklad på kvällen, med kardemumma och vispad grädde. Mörk njutning Det här är en dessert som riktigt tillfredställer chokladbegäret, när det tränger sig på
100 g mörk choklad (75%, eko) 75 g ägg (eko) [2 små ägg] 150 g farinsocker, mjukt [2 dl] 0,5 tsk vaniljpulver (eko) [om du använder vaniljsocker ta 1 tsk] 75 g olivolja (fruktig och eko) [0,75 dl] 100 g bovetemjöl (eko) [2 dl] 1 g salt [1 krm] 1 g bikarbonat [1 krm]
Det här är en god sockerkaka med kraftig chokladsmak. För någon dag sedan bakade jag en mörk chokladkaka enligt ett gammalt recept som jag har haft i evigheter
Servera med vaniljglass, grädde eller färsk frukt. 250 gram mörk choklad , av bra kvalitet. 1. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladbitarna i det varma smöret och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.