Chokladkakamedglasyr. Bland annat så har jag och Tiril bakat en jättesaftig chokladkaka, denna kaka bakade jag på jobbet för några veckor sen och tänkte jag måste prova hemma också
Vispa äggen och tillsätt socker, sirap, krossad blockchoklad och hackade nötter. Häll fyllningen över den förgräddade pajbottnen och grädda ytterligare 25 - 30 minuter
Valet föll då på en mörk chokladkakamed smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Den är god att bara äta som den är, men känns extra lyxig ihop med vispad grädde och bär. Det här är en riktigt god kaka som brukar gillas av både vuxna och barn
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.