Chokladfudgekaka
Milda.se
Milda.se

Chokladfudgekaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl Milda flytande margarin

  • 250 g mörk choklad
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 2 ägg
  • lätt vispade
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen.

    Blanda vatten, flytande margarin, choklad och socker i en kastrull. Värm på låg värme tills socker och choklad smält. Rör under tiden. Låt det hela svalna till rumstemperatur.

    Sikta samman mjöl och kakao och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.

    Vispa ihop ägg och vaniljsocker och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i springformen.

    Grädda i ugnen i 1 timme eller tills provstickan är torr. Stjälp upp kakan när den har svalnat.

    Garnera med chokladflagor, frukt, vispad Milda Visp eller glasyr.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.