Idag är det chokladbollens dag. En av årets största högtider enligt oss. Denna fantastiska, fabulösa och sprudlande dag infaller alltså den 11 maj varje år
Igår så var jag och Maria a. k. a Made By Mary på Bak och Chokladfestivalen, dels för att provsmaka en massa goda chokladpraliner och kakor, men också för att träffa Maria Blohm och Jessica Frej som nyligen släppt deras bok Nytt Fikabröd
För exakt sex år sedan, den 10 oktober 2010 gjorde jag mitt allra första blogginlägg. Mycket trevande och mycket stapplande började jag min "bloggkarriär"
. Jag var ju inbjuden till Chokladfestivalen för att komma på presslunchen för Årets Konditor igår. Dom fem finalisterna skulle baka varsin tre-vånings tårta, göra tre olika praliner à 25 st och göra en äppelkaka
Kladdkasracet 2015. Skrivet i. Allmänt, Allmänt den. 08 Augusti 2015, kl 07. 00 / Direktlänk. Kikar in i skärgårdsidyllen för att tipsa er om Arlas baktävling, kladdkakeracet som fyller tio år i år
Jag har ju som ni vet varit och nosat lite på vegansk choklad tidigare. I förra veckan slog jag och två kollegor som är veganer våra kloka huvuden ihop och styrde upp en provning av vegansk choklad för teamet
Vilka superdupergoda bullar. De ska bakas snart igen helt klart. ). Det är massor av smör i degen så de är så himla saftiga och det är så gott då de också penslas i smör efter gräddning & doppas i strösocker
Godmorgon från Stockholm. ). Det blev en liten hemlig tripp till Stockholm nu i helgen, igår var vi nämligen på en överraskningsfest för vår vän Anna som fyllde 30
2016-10-12Journal ChocolatDet händer. 2016-10-07Journal ChocolatDet händer. Hallonglass på choklad- och valnötsbottenVid Hornborgasjön mellan Skövde och Falköping – inte långt ifrån Journal Chocolats redaktion – ligger Löfwings Ateljé och Krog
Tisdag 26 maj 2015. Idag blir det några glimtar från när vi besökte en chokladfabrik, en sylt- och marmeladproducent samt ett par ostproducenter under vår fantastiska Italienresa
2016-10-12Journal ChocolatDet händer. 2016-10-07Journal ChocolatDet händer. Citronkräm med vildhallonsås och chokladbavaroiseJessica Sandberg är chefskonditor på Nya Konditoriet i Umeå
Imorgon ska jag besöka Göteborgs Choklad- och delikatessfestival på Stadsmuseet. Målet är att prova många udda praliner och naturligtvis köpa en hel del godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.