Chokladcupcakes med chokladfrosting
litenbagare
litenbagare
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg 2,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 100 g 70% choklad
  •  
  • Chokladcupcakes
  • Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt gräddfilen och kaffet.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ner kakao i en annan skål.
  • Smält smöret och chokladen.
  • Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om lätt.
  • Tillsätt det smälta smöret tillsammans med choklad och blanda.
  • Fördela i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) och sätt in i mitten av ugnen.
  •  
  • Tag ut efter ca 15 minuter Frosting
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • 40 g mjölkchoklad
  • Blanda smöret med färskost.
  • Smält chokladen och låt den svalna av lite, häll sedan ner den i krämen.
  • Tillsätt siktat florsocker och bred/spritsa frostingen på dina cupcakes när de har svalnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.