Toppa med de rostade nötterna. Servera ev med vispad grädde. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
Knepet för att lyckas med hallonmarängfrostingen är att det är viktigt att ha rumstempererad smör och att du tålmodigt vispar den ända tills den har svalnat till rumstemperatur
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffelmed lime. Vit chokladtryffelmed lime ca 40 st 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal av en lime florsocker att rulla i Finhacka chokladen Värm grädden tills den ryker Häll grädden över chokladen och rör tills allt smält ihop till en fin massa Rör i limeskalet Klä en form med bakplåtspapper pudrat med florsocker Häll massan i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar Stjälp upp tryffeln och skär i bitar med en varm kniv, pudra dem försiktigt med lite florsocker så de inte klibbar ihop Foto
Jag ville prova en ny frosting tidigare i veckan, så jag slängde ihop några chokladcupcakes. Sedan är det bara att vispa upp gräddblandningen med elvisp
. Dessa små julinspirerade godsaker blir ca 30 försvinnande goda tryfflar. Om man nu vill göra en genväg kan man ju alltid köpa färdiga tryfflar, värma upp dem lite i handen
Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar
Det är nog väldigt många som gör chokladtryffelmed olika smaksättningar till jul. Om man vill kan man istället för att rulla tryffeln i kakao fylla ischokladformar med tryffelsmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.