Tillsätt fiberhusk-blandningen och blanda väl. Har haft några bloggläsare som peppat mig att göra fler glutenfria recept, så jag har experimenterat i några dagar för att göra goda glutenfriachocolate chip cookies
Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligtglutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. naturligtglutenfria kanelbullar. Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligtglutenfria surdegen. Du kan inte ”jäsa” naturlig surdegsgrund lika länge som vanlig glutenfri surdegsgrund
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
2 dl Glutenfri mjölmix. 100-200 gram vit choklad. De går snabbt ungefär en 20-30 minuter tills de har stelnat. 2 dl Glutenfri mjölmix. 100-200 gram vit choklad
1- 2 tsk stött kummin. 6-8 dl ljus mjölmix. Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka. Grädda på bakplåtspapper, mitt i ugnen (225 grader) i ca 8-10 minuter. 1- 2 tsk stött kummin. 6-8 dl ljus mjölmix. Dela degen i 16 bitar Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka
Servera på julbordet, som lyxig fika-tårta eller som dessert. Receptet på denna naturligtglutenfria tårta, bakad utan mjölmixer kommer från vår bok BAKA GLUTENFRITT – Matbröd, kakor, tårtor och desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.