Choklad Vodka - medtre olika metoder. När vattnet börjar ånga lägger du på skålen med chokladen. Vet du om att genom tre enkla metoder kan du göra din helt egna choklad vodka
Jag har gjort både med och utan gelatin och det fungerade även med samma recept men utan gelatin men då nöjde jag mig med två lagers mousse för säkerhetsskull
Så här blev den, min allra första Pannacotta medtre smaker och trelager. Det kanske inte ser så mycket ut när man häller upp det allra första lagret men med två lager till i andra smaker så har man en fulländad ljuvligt god dessert som sagt
Tar lite tid då det är trelager att fixa med, men såååå värt besväret. Lager 1. Lager 2. Lager 3. Jag har fastnat lite för att göra lite nyttigare alternativ istället för en massa sockriga sötsaker
Börja sedan med att lägga ett lager av förslagsvis vita parfaitmassan i botten på en sockerkaksform och sen i följd av den ljusa massan, droppa sedan ut smält mörk blockchoklad och krossade maränger mellan lagrern
Ingredienser Portioner. 8 Glutenfri chokladbotten 70 g normalsaltat smör 60 g socker 70 g mörk choklad 1 st ägg 20 g maizena majsstärkelse Kaffekräm 1 1/4 dl vispgrädde 7 g hela kaffebönor 2 st gelatinblad 1 1/4 dl mjölk 50 g socker 1/2 vaniljstång 4 äggulor 90 g mörk choklad hackad i mindre bitar Ljus chokladmousse 3 st gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 20 g socker 1/2 vaniljstång 1 äggula 75 g ljus choklad hackad i mindre bitar Lägg till i inköpslistan
Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting med choklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Börja med bottenglassen som är hallon. Till nyårsmiddagen i år var jag ansvarig för desserten och det blev efter lite fundering en glassig och smaskig glasstårta i trelager
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp och blanda ner smör- och chokladblandningen. Dessa brownies har en djup härlig chokladsmak från tre sorters choklad
Tänk att choklad kan vara så gott och vad mycket man kan göra med det. Dels blir den himla himla god men också så vacker att titta på med de olika lagren
Värm upp grädden med sötningen och vaniljpulver. Ta fram pannacotta ur frysen och fördela/bred fudgen ovanpå pannacottan (lättast med en vanlig tesked)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.