Kycklingmedmangochutney. Servera med ris och en god sallad. Dela kycklingen i mindre bitar. Denna rätt är en stor favorit och den florerar i olika varianter här och där på nätet
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form och pensla dom runt om och under skinnet medchutneyröran. Till kycklingen hade vi en sallad med sötpotatis som ugnsbakades samtidigt som kycklingen stod inne, den lite sötare smaken passade finfint till hettan i mangochutneyn
Till våra barn som inte anser att sås med smak typ är god la jag över några av de frästa kycklingbitarna i en egen ugnsform, hällde på en blandning av grädde, salt, peppar och lite ketchup
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn medmangochutneyoch sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.