2 förp krossade tomater1 gul lök1 röd paprika1 gul paprika250g grovt rivna morötter2-3 vitlöksklyftor1 msk paprikapulver1 tsk spiskumin1 tsk torkad koriander2 krm chilipulver1 tsk honung1 tsk salt2 krm svartpeppar240g svarta bönor (på burk eller hemkokta)rapsoljaFinhacka lök och paprikaRiv morötterna grovtVärm olja i grytan och fräs lök, paprika och morötter pressa i vitlök. tillsätt allt utom bönorna och låt koka i 10 min. Skölj bönorna om de kommer från en burk eller ta fram hemkokta höll i grytan och små koka i ca 5 min
En chili skall enligt utsagor från främmande länder inte tillagas medbönor utan dessa skall tillsättas vid servering, de kan jag bara hålla med om och serverade denna tunga gryta med svarta bönor, en klick naturell creme fraishe och en grov brödbit att doppa i
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Servera din chiligrytamed en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Man kan hitta cassoulet (en gryta medbönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Krydda med lite salt och peppar. Servera grytan med guaca-mole, tomatsallad, mjuka tortillabröd, nachochips, li-me-klyftor, färsk koriander och gräddfil
Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil. 1400 g vita bönor i tomatsås. 1400 g kidneybönor. 1chorizokorvar (300 g) 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3 skiva bacon 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk malen spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipeppar ancho style 1 st hönsbuljongtärning 1 burk krossade tomater (400 g) 400 g vita bönor i tomatsås en burk 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna 3 msk färsk koriander hackad Till servering tortillachips inlagd jalapeño gräddfil Skiva korven. Tillsätt bönorna, koka upp och sjud cirka 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.