God vegetarisk variant av chili con carne, där jag ersatt köttfärsen med röda linser. Välj själv hur stark du vill ha grytan genom att anpassa mängden chili och cayennepeppar
Guacamolen görs bäst med enbart vitlök, salt och lite peppar. Vegan chilisin carne. Idag fick jag äntligen användning av den krydda mamma tog med från Spanien
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
Vegansk chilisin carne. Eftersom jag inte tål stark mat är detta en mildare variant, kraftigt inspirerad (dvs nästan helt kopierad) av Veganvraks chili-recept
C. h. i. l. c. o. n. a. r. e. å. t. j. g. f. m. u. d. D. v. p. ä. s. b. ö. …. T. ). N. y. k. O. 4. 2. ,. 1. 0. 3. é. ½. S. B. L. R. x. A. E. -. F. w. G. t C. f p
ca 400 gram kidneybönor, ca 400 gram vita bönor, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 2 stjälkar salladslökar, 1 röd paprika, 1 färsk röd chili, 2-3 vitlöksklyftor, 200 gram majs, 1 – 1 ½ msk spiskummin, 1 tsk chipotle chili krydda, ca ½ tsk cayennepeppar (smaka av och se hur stark grytan blivit av chilin först), salt , peppar, 400 gram passerade/finkrossade tomater, 2 dl vatten. 1 färsk röd chili. 1 tsk chipotle chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.