Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Hacka chilin och finhacka vitlöken. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Marcus Lawett
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
Häll marinaden i plastpåsen och gnid den runt om kycklingvingarna. Blanda honung, olja, soja, riven vitlök, chilisås, chili explosion och chermoula i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.