Chickpea and Lentil Soup
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtssoppa/gryta med röda linser (och saffran) 4-5 port
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1-2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0,5 g saffran (ett paket, valfritt men det blir gott)
  • 1 burk kokta kikärter (eller blötlägg och koka egna kikärtor ca 400 g)
  • 1,5-2 dl röda linser
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1-1,5 l vatten (justera vattenmängden beroende på hur tjock/lös soppa som önskas)
  • 2 msk lantbuljong (eller 2 grönsaksbuljongtärningar)
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar (mer om du vill ha lite sting i rätten)
  • salt, smaka av med
  • English
  • Chickpea and lentil soup (or stew) with saffron 4-5 servings
  • 2 tbsp oil
  • 1 onion, chopped
  • 0.5 tsp cumin
  • 1-2 cloves of garlic, grated
  • 0.5 g of saffron (optional but it tastes good)
  • 1 can of cooked chickpeas (or soak and cook your own chickpeas, 400 g)
  • 1.5-2 dl (a little less than 1 cup) red lentils
  • 1 tin of chopped tomatoes (400g)
  • 1-1.5 liters of water (adjust the amount of water depending on how thick / loose soup/stew you desire)
  • 2 tbsp vegetable broth (or 2 vegetable bouillon cubes)
  • 0.5 tsp black pepper
  • 1 pinch cayenne pepper (more if you want it a bit hotter)
  • salt, to taste

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.