I read a lot of American blogs and food magazines for inspiration and for quite a long time ago, probably six months ago, I stumbled on a cake from the blog Sweetapolita that I felt I just had to try and bake
Blev så jäkla nöjd med den här tårtan. Ja men ni hör ju. Mina arbetskamrater som jag börjar spendera tid tillsammans med om några timmar igen ska få hugga in i denna
Gör ett större hål med hjälp av en konservöppnare i toppen på burken. Se till att grillen är redo. Blanda alla ingredienser till kryddrubben i en liten skål och ställ åt sidan
Chocolate lava cake, men underbar salt kolafyllning som bara vällde ur när man satte skeden i kakan. Jag tror dock jag hade dom lite för länge i ugnen, för de blev lite för torra för min smak (gillar kletiga desserter, inte svampiga sockerkaksdesserter), och jag snålade nog lite väl med kolafyllningen (läs
Fyllningen har en krämig mousselikande kosistens, och är smaksatt med både kakao och choklad. Krämigheten kommer bland annat från banan, vilket ger en god smak som passar fint med både choklad- och kaffesmaken
), försöker jag självklart att hinna med lite bakning. Jag utgår ofta själv efter vad jag är sugen på (detta får jag kombinera med bland annat vad jag tror kommer att uppskattas och efter säsong), och denna receptskaparstund kände jag för en chokladkaka
Det är fantatstiskt väder, människorna kommer ut från sina "krypin", och grillarna tas fram. Häll det som är kvar av citronsaften i kycklingen och pilla in vitlökskrosset och chilifrukten
Men då och så ser jag ett recept som jag bara måste testa och blir det gott vill jag såklart dela det med er också så att ni inte missar det goda här i livet
Place the egg whites and sugar in a large, spotlessly clean heatproof bowl (the bowl of your stand mixer ifyou have one) and place the bowl over a pan of gently simmering water
Ett par dagar före kalaset såg jag Leilas söta jul och hur hon gjorde en mjuk pepparkaka i tre våningar med chokladfrosting, och det var jag bara tvungen att prova
Den gillar vi med. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). 1 timme och. 1 burk med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.