Lägg rödbetorna i portionsformar och strö på salt. Chêvregratinerade rödbetor4 port400 g färska rödbetor2 krm salt1 msk flytande honung100 g chêvre1 knippe färsk timjanServering1 st grillad stark korv150 g kokt färskpotatis3 dl gräddfil1 paket salladBorsta rödbetorna rena i kallt vatten. 400 g färska rödbetor
Här följer i vilket fall ett recept på chevrégratineraderödbetor som funkar bra till både för- och huvudrätt, ett recept som inte alls är svårt att utföra och som du kan hitta i princip vars som helst på internet, men det är i vilket fall übergott och kanske inte för alla det första man tänker på när man ska komma på något att laga, så här får det nu en värdig plats på min blogg
Att gratinera rödbetor med honung, timjan och chevre finns det säkert hundratusen recept på om du bara kastar ett getöga (plats för skratt) på Internet
8 st rödbetor , stora. 1. Skala och skiva betorna tunt på mandolin eller med kniv. 2. Lägg i varsin gryta. 3. Slå på vatten så att det precis täcker, salta
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott. Oavsett om du känner dig skeptisk till rödbetor, eller om du redan är frälst så tycker jag att du ska prova den här rätten
Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter. 1 ½ kg färska rödbetor. 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokat rödbetorna)
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. 4-5 rödbetorCa 150 g fetaostBladspenatPaprikaRädisorPumpakärnorSolrosfrönBalsamicoOlivoljaSalt, PepparGör såhär. Koka rödbetorna med skalet på i ca 20-30 min. 4-5 rödbetor
Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
Har ni sett de färdigkokta vacuumpackade rödbetorna som äntligen kommit till vissa grönsaksdiskar. För ärligt talat, hur kul är det både att koka rödbetor och sedan bli knallröd om händerna när de skalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.