Denna cheesecake smakar gott av kanel, hallonochblåbär. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Vänd ner hallonenoch häll smeten i formen. Smula kexen, smält smöret och blanda ihop. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt över fyllningen i ett jämnt lager
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmetenoch blanda väl. Garnera med färska hallon. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält
Älskar blåbäroch kardemumma och visst är det väl gott medcheesecake. Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Jag dekorerade med kokoschips innan servering. Raw choklad ochhallonkaka a la cheesecake. Mixa allt till en härlig chokladsmet och smeta ut på dadelbotten
Blanda i avrunna, hallonochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonochblåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.