Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentiskt indiskt. Daal, indisk linsgryta (4-6 port. Låt koka 10-15 min, tills linserna är mjuka men inte sönderkokta
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
½-1 lime, pressad saft. ½-1 lime, pressad saft. Indiska smaker blir det idag och det kan väl passa bra med lite hetare mat när det nu är en smula kyligare ute
Om du ändå ska koka denna linsgrytan-dhal, så gör dubbel sats och frys in. Ingredienser för 6-8 personer. 7-8 dl vatten. Ingredienser för 6-8 personer. 7-8 dl vatten
Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta. Låt grytan stå och puttra på svag värme halvt under lock i cirka 2-3 timmar eller tills köttet faller sönder. 1-2 dl turkisk yoghurt
1 kanelstång 5 st kardemummakapslar 3 st hela nejlikor 1 msk spiskumminfrön 8 st svartpepparkorn 2 st lagerblad 2 tsk garam masala 2-3 tsk röd chilipulver eller paprikapulver 1 tsk gurkmeja Salt Gör såhär. 2-3 tsk röd chilipulver
0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i. Ha ner köttet i grytan och låt småkoka på medelhög värme ca 0,5 - 1 timme beroende av vilket kött du valt. Rulla varje del till en rund bulle, kavla ut varje bulle till ett avlångt bröd ca 3-4 mm tjockt. Grädda bröden 3-4 minuter till de jäst upp och fått fin färg. / 5-6 cm riven ingefära. / 1-2 msk parikapulver. / 1-2 msk curry madras. / 1-2 msk j. / 1-2 msk t. / 1-2 msk honung. / 2-3 msk mango chutney. / 1-2 msk finhackad. / 1-2 msk grön currypasta. / 1-2 kalvbuljongtärningar. / 1-2 dl vispgrädde. 3-4 mm tjockt
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Koka 3-4 minuter. Lägg på lock och låt sjuda i 1-2 timmar, eller tills köttet blivit riktigt mört. I bland blir jag bara irriterad över att läsa allas statusrader på "fejjan" om hur underbart allt är, vilket underbart väder det är och hur långt man har sprungit
Gurkraita- gör såhär. Lammcurry- Gör såhär. Gurkraita- gör såhär. 6-8 portioner Lammcurry. 2-4 st chili (beroende hur het du vill ha grytan). 3-4 msk finhackad koriander. Lägg ett lock på grytan och låt den puttra på medelvärme så länge som möjligt, ca 2-3 timmar. 6-8 portioner Lammcurry. 3 tomater 2-4 st chili (beroende hur het du vill ha grytan). 3-4 msk finhackad koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.