2 2 port ris 250 g champinjoner 140 g tärnat bacon 300 g strimlad kycklingfilé 1 tsk smör salt och peppar 1 dl vatten 2 dl rödvinssås 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Blev sugen på en krämig pastasås till tagliatelle och tänkte ost- och skinksås. Med cambozola, stora bitar av rökt skinka, röd paprika, lök och champinjoner i en sås på grädde och crème fraiche
Ställ ut hattarna och strö över salt och svartpeppar. Skala och finhacka vitlök och lök. Tillsätt den hackade svampen och fräs ytterligare några minuter
Jag provade själv för första gången häromdagen och blev väldigt glatt överraskad. Dessutom fin variation för den som äter strikt, mejerifritt och vill festa till det
Snubblade förbi receptet av en slump när jag såg bloglovins mail med toppinläggen, ett mail som jag oftast skickar rätt ner i papperskorgen, men tack och lov att jag inte gjorde det säger jag bara
Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk och glutenfri. Matjessill, grillning, jordgubbar och små grodorna runt midsommarstången
Häromkvällen såg jag att jag hade en del färska champinjoner i kylen som behövde användas, och eftersom att jag inte tycker om att slänga mat så bestämde jag mig för att experimentera lite med dessa
Eftersom jag inte gillar att slänga mat, och ser det som en utmaning att göra något gott av det som blivit över, så blir det extra roligt när resterna förvandlas till något festligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.