Sätt ugnen på 200 grader (eller 180 grader varmluft för att. grädda fler plåtar samtidigt). Skär rödkålen i centimeterstora skivor, placera på bakplåtspappersklädd plåt och pensla rikligt med olivolja
Gott, gott, gott. Jag behöver inte säga så mycket mer. Jo, kanske förresten. Det är ju faktiskt Trettondagen idag, den dag då de vise männen enligt Bibeln kom till det lilla nyfödda Jesusbarnet med dyrbara gåvor - guld, rökelse och myrra - för att hylla honom som den nye Konungen, som de läst om i sina skrifter
Haha, i fredags hade vi över lite gäster – våra grannar. När jag bokade in det så var jag rätt trött och seg så jag skrev väl ungefär, ”vill ni komma över på något enkelt att käka på fredag”
Ingredienser. 6-7 färska rödbetor. 1 skiva chévre. salt & peppar. ½ burk cremé fraiche. Jag tror jag har försökt få till de här rödbetorna en 5-6 gånger innan jag äntligen lyckades
Jag förkokade 2 endiver i saltat vatten med en gnutta citronsaft i tio minuter. Sedan delade jag dem på längden och tog bort den den hårdaste delen av roten
Kokta gulbetor gratineras under krämigt syrlig chèvre och serveras med en pestovinaigrette. Jag använde ramslökspesto, men en vanlig pesto på basilika eller en rucolapesto funkar också bra
Lördagens förrätt som var beyond fabulicious. Alla smaker gick hand i hand rakt in i mål. Alla skrek I DOOOOO och sen blev smakerna förklarad man och hustru
Portabellohattar. 1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme. 2. Skär foten av svamparna och hacka dessa. Skala och finhacka vitlök och skölj och strimla purjolöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.