Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela via LinkedIn (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window) Blåbär och kokossmoothie med acai
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären. blåbär,. blåbärscheesecake,. Bottendeg75 g smör3 dl mandelmjöl2 msk sötströ1 msk vatten Fyllning2 ägg1,5 dl grädde200g philadelphiaost0,5 tsk vaniljpulver2 msk sötströ2 droppar stevia1,5-2 dl frysta blåbär Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i degskalet i formarna och toppa sedan med 1-2 msk frysta blåbär
-) Det fanns en massa blåbär i frysen och jag fick genast idén att göra en blåbärs-kaka. Den är kompakt men väldigt saftig, har en friskhet från blåbären och lite tuggmotstånd från kokosflingorna
1Till servering200 g cashewnötter 0,5 dl rapsolja jasminris. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.