Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret imindrebitar)
Ta fram en kastrull, häll i vatten och lite salt och låt koka upp. Skär blomkålen i buketter. Häll av vattnet och lägg över blomkålen i en ugnssäker form
Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Arbeta ihoptill en jämn smet. (Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformari papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar imuffinsplåtenvilket jag gjort på bilderna
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Rör ner olivoljan. (Om du iställetvill använda smör, skär det imindrebitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det
(Om man använder kassler som ju är färdiglagat kött så kan man istället bara smörja långpannan med smör (behövs ej om formen har väldigt bra non-stick-egenskaper) och strö ut kasslerbitarna utan att ställa in den i ugnen förrän pannkakssmeten är påhälld
(Värm smöret bara så länge att drygt hälften smält, sedan kan resten smälta av befintlig värme. Då slipper smöret blionödigt varmt och det svalnar fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.