En krämig pastarätt medkyckling. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. ruccola att toppa med. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen och de stekta kycklingbitarna
4 4 port tagliatelle 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja salt och peppar 150 g fetaost 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g) Lägg till i inköpslistan
Eventuellt kan man reda med lite mjöl och när kycklingen är genomfärdig är det klart. I torsdags blev det ta-vad-man-har-mat, kyckling och creme fraiche var ungefär vad som fanns… Timjan är nog min favorit krydda, passar jättebra till kyckling
Jag föreslår stekt kycklingfilémedtagliatelle och en röra på färska tomater och svarta oliver. Stek kycklingfilé i smör eller olja (eller en blandning av båda)
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.