Anka i apelsinmed rårakorEn klassiker som jag gör i stekpåse för att bevara saftigheten i köttet samtidigt som man får en god ankbuljong att göra såsen på
Koka på låg temperatur tills vätskan reducerats till hälften- Låt svalna och sätt in i kylskåp. Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamedapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Ankamedapelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskaletmed juicens friska sötma
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 3 tsk apelsin juice. 3 tsk apelsin juice
På med riven ost. Toppa med skalade räkor. 1/2 dl apelsinläsk (Loranga eller Fanta tex). ca 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish. -Mama Skogly ♥ 4 färska laxfiléer. 1/2 dl apelsinläsk (Loranga eller Fanta tex). ca 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish
Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.