Tacokryddad kyckling med grönsaker. Torsdagen hade jag min vanliga kortdag och fredagen blev inte heller någon full arbetsdag, så med facit i hand skulle jag nog ha varit hemma längre innan jag försökte mig på att jobba
Jag har inte hunnit provlaga något med den men smakat lite granna. Jag hade lite bråttom när jag gjorde detta och tänkte inte på att smula sönder oreganon innan jag blandade den med de övriga kryddorna
Pressa i vitlöksklyftorna och den hackade gröna chilin och låt fräsa med en stund. Ta upp ur pannan och stek färsen i lite mera olja tills den ser genomstekt ut
Smaka av färsenmed kryddan om du vill ha den starkare, kryddigare, saltare, sötare. konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak
I stället för det klassiska fredagsmyset à la tacos blev det en smarrig omelett medtacoköttfärs och ett krämigt täcke ovanpå, som jag åt tillsammans med de vanliga tacotillbehören
Ingredienser 1 portion 2 msk paprikapulver1 tsk lökpulver1 tsk vitlökspulver1 tsk salt1 msk spiskummin1 krm cayennepeppar1 krm chilipulver1 msk oreganoSå här gör duBlanda ihop alla kryddor och förvara i en kryddburk eller annan burk med tättslutande lock
Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Bjud spetten tillsammans med pommes frites eller bakad potatis och en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.