Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
När den, i mina ögon, helt onödiga fotosessionen väl var avklarad, så fick den grandiosa potatisen göra sällskap med sina betydligt spädare kompisar i denna krämiga gratäng
Smula över fetaosten och riv rikligt med oregano över. Blanda peston med pastan i samma kastrull. Dela tomaterna och bryn dem hastigt med snittsidan ner
En alldeles ypperlig lördags morgon/förmiddag med andra ord om ni frågar mig. Japp, jag har länge varit missnöjd med våra köksmöbler, dels för att de inte riktigt passar in med resten av köket, men framför allt för att de inte varit så sköna stolar till
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat)
Smaka av med salt och peppar. c 1 dl olivolja (jag tog i msk med tryffelsmak och resten utan). 1 dl olivolja (jag tog i msk med tryffelsmak och resten utan)
Ingredienser Portioner. 4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Då passar det verkligen med Pasta Pesto, som går i ett nafs. Blanda grädde och pesto, salta lite. Det här med matlagning kommer verkligen i kläm, nu när det ska fixas och trixas så här inför julen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.