4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
4 ca 400 g blomkål 1 gul lök 1 stor vitlöksklyfta 1 liten purjolök 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl pumpakärnor Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Det är mycket gott med en tunn skiva rostad baguette och en röra som tilltugg eller till en soppa. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden
När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön och kokos att toppa yoghurten med
I dag lagade jag till en gryta med massa godsaker i, bland annat röd tapenad och färsk spenat. Det är även attans så gott att äta varm grillad kyckling som den är, kanske med lite coleslaw upptill
Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Här hemma har det bakats en hel del på senaste tiden och detta beror framförallt på att familjen kommer att utökas med en liten bebis om en vecka eller två så jag tänkte att det vore bra att fylla upp frysen med lite bakverk så att man kan bjuda kommande gäster på hembakat
Skär ett par snitt genom skinnet på kycklingfiléerna fördela tapenaden i skårorna och tryck in lite under skinnet, salta och peppra, skiva citronen och lägg citronskivorna på kycklingen
Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär ochpumpafrön. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.