Eller till och med på den där speciella dejten. För musslorna. Börja med att skölja och tvättat potatisarna noggrant eftersom vi skall behålla skalet på
Musslorna ur havet vi ser på bild, Skagerak, kryddorna på marken där man står och brödet ur den närbelägna stenugnen, det lokala bagerites stolthet, Lindesnes fyrkornsbröd, det är bara vinet och vitlöken som skänker en liten misstro till anrättningen, just därför att det är det ända som är utländskt
Plocka musslorna ur skalen, spara buljongen. Hetta upp en stor kastrull och lägg i musslorna, tillsätt vatten och vin, lägg på ett lock och låt koka ca fem minuter tills musslorna öppnat sig
Sedan när det vara att fortsätta så, är den för söt så kan du blanda i vin, för syrlig så blanda i grädde och kan du inte riktigt sätta fingret på vad som saknas är det troligtvis lite av buljongtärningen
Sänk värmen på soppan och låt den sjuda. och låt koka på medelstark värme i cirka 10 min. Lägg i soppan och koka på medelhög värme i cirka 10-20 minuter eller tills de mjuknat. 4 msk Fiskfond Buljong
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.