Härligt bröd med smak av oliver. Det är väldigt gott att ha i dinkelmjöl i bröd och i det här brödet är det dessutom tapenade i som ger en jättegod smak
Idag är det min förlovningsdag och det kommer att firas med att gå ut och äta ikväll. Igår bjöd vi hem vänner och jag rörde ihop en tapenade att ha till det nybakade brödet
Rör ut jästen med salt och vatten. Min mammas fantastiska bröd som serveras till bufféer. Både lätt att göra och lätt att äta Degen görs kvällen innan och får stå och kalljäsa i kylskåpet över natten
ex delade LCHF Rolls (receptet hittades här) frasiga högst upp i ugnen i 225 grader (snittytorna uppåt såklart), klicka på tapenade och toppa med färska basilikablad
Smaksätt med svartpeppar. Häll på lite extra olivolja ovanpå tapenaden så håller den längre. 2 drag med svartpepparkvarnen. 2 drag med svartpepparkvarnen
Det är mycket gott med en tunn skiva rostad baguette och en röra som tilltugg eller till en soppa. Sila bort vattnet och lägg fikonen tillsammans med resten av ingredienserna utom oljan i en matberedare
Men som småplock innan middagen är både grön och svart tapenade otroligt gott. Så var det fredag igen och då är det skönt att få koppla av i soffan med ett glas vin och lite gott tilltugg innan middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.