Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
I min familj är Budapestbakelser ett säkert kort i alla festliga sammanhang. Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon
Nu är det evigheter sedan det var mors dag, och lika länge sedan som denna budapestrulle bakades. Detta får bli det sista jordgubbsprydda bakverk som dyker upp här på bloggen på ett bra tag, för nu det blir att invänta nästa års jordgubbar innan några färska sådana visar sig här igen
Gokväll. Idag slog jag på stort. ☼ B. U. D. A. P. E. S. T. R. L. E ☼. Pappa, som är den största gottegrisen jag vet, gav denna bakelse fem solar av fem möjliga
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum
Naturligt glutenfri och fantastiskt god är denna budapestrulle. Mandariner är min favoritfyllning men det går också bra att variera bakelsen med till exempel blåbär eller hallon i fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.