Igår kändes det som hösten öppnade dörren och tittade in. Vädret växlade som en tokig mellan ösregn och värmande sol, men den där krispiga luften märktes klart och tydligt, och jag måste erkänna…jag ÄLSKAR hösten
Mousserande fördrink, smidig att ha förberedd i en kanna. 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte 2 dl konc lättdryck hallon/persika 75 cl kylt mousserande vin eller alkoholfri cider 200 g frysta bär t ex hallon 3 i klyftor persikor 0,5
Tänk vad lite blå färg på himlen och en stor gul prick i mitten kan göra för humöret. Människor ler lite mer mot varandra, livet känns lite lättare och batterier laddas inför hösten
När vi hade gäster här hemma i lördags valde vi att köra på säkra kort på menyn, både förrätt och efterrätt visste vi är stora favoriter för Perssons, varmrätten har vi lagat tidigare och vi koll på att den var både lättlagad och smaskig
Champagne Maxim´s har en doft av sockerkaka och citronmaräng och fruktiga små bubblor som får det att spritta i benen som på vilken Can-Can dansös som helst
Blötlägg de torkade frukterna och salvian i vinet, tillsätt vatten så att det täcker. Lägg morot, lök, frukter och salvia med vinet i ett ugnsfast kärl
I förmiddags var jag ute och traskade med Oliver och efter lunch har jag åkt skidor några timmar. Trots flera plusgrader så kände vi oss lite frusna när vi kom in och värmde oss med en Mariannedrink
Tyvärr så brukar det vara grymt flottigt och man är som en ballong efteråt. Här är en klassiker som jag brukar köra på sommaren - parmesanpanerad schnitzel med sallad och en massa pressad citron
Då man åker hem till mamma och pappa över veckoslutet kan man alltid vänta sig god mat. NU den här gången lyckades både två dessutom försena sig till middagen, då dom var ut och skida
Den har härliga bubblor, en nyanserad nötig smak med inslag av äpplen, citrus och smörkola. Serverad med kokt färsk potatis och lite sallad blir det en relativt snabblagad rätt med lyxkänsla
Men, som man säger, så är det inte tiden mellan jul och nyår som räknas - det är tiden mellan nyår och jul som är viktigare att fokusera lite extra på nyttigheterna
Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) och pesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.