En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. BRUNKANS LÅNGA MED MINDRE SOCKER2 st600 g vatten1125 g vetemjöl375 g grahamssurdeg (eller min variant enligt receptet ovan)20 g jäst75 g mörkt muscovadosocker35 g honung30 g havssaltGör så här
Scones (grahamsbröd). Relaterat Scones (grahamsbröd). Nybakat bröd. Behöver jag säga mer. Nåja, de här sconesen är färdiga inom en timme, och perfekta att röra ihop en slö söndagsmorgon
Grahamsbröd med aprikoser och chiafrön. Jag bara älllllskar nybakat bröd, och idag var jag tvungen att göra ny havremjölk och av resterna gör jag som vanligt bröd
BRUNKANS LÅNGA2 st600 g vatten1125 g vetemjöl375 g grahamssurdeg (eller min variant enligt receptet ovan)20 g jäst150 g mörkt muscovadosocker35 g honung30 g havssaltGör så här
1 bröd. Det sägs ofta att bröd behöver få jäsa länge för att de ska bli goda och nyttiga. I det här receptet går jäsningen snabbt, men det betyder inte att resultatet blir sämre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.