Nu är vi hemma igen efter att ha hälsat på syrran med man och hund i Älmhult. Helgen har bjudit på thailändsk mat, en heldag i Malmö, rekord i chipsätning framför melodifestivalen och långsam sjudning av mig själv i bubbelpool
Nu de senaste åren har jag varit dålig på att baka påsöndagarna. Men nu när Sebbe och jag bor hos mina föräldrar i sommar har vi bakat scones som på den gamla goda tiden
Häll på resten, lägg i persiljeknippet. Steffes söndagsgryta med äpple & persilja. 1 Skinkstek (denna skinkstek var på ca 685 gr). (gärna 1 timme, köttet vinner på det)
denna makalöst goda gratäng, som avnjöts påsöndagskvällen av vår trötta, men nöjda, familj. därför att det faktiskt verkar som att ni litar på mitt goda omdöme
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.