Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat
1150 g rökt skinka i bit . 1Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 centimeter i diameter med en löstagbar lite högre kant. 1Skala räkorna och skär skinkan i tärningar. 1Fördela räkor, skinka, broccoli, tomater, örter och fetaost i pajskalet
Mannen hade lagat en supersmarrig skink och broccolipaj. 150 g rökt skinka 250 g broccoli 1 röd paprika 4 ägg 2 dl matgrädde 1 mozzarella ost 1 dl riven lagrad ost salt peppar Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen Tryck ut degen i en pajform eller annan ugnsfast form Lägg broccolibuketter, tärnad skinka och hackad paprika i skalet Smula sönder mozzarellan och blanda med den rivna osten Strö över blandningen i pajskalet Blanda samman äggstanningen salta och peppra, man kan vara generös med peppar då men ej kryddat pajen i övrigt Slå över stanningen över resten av fyllningen Grädda i 45-50 minuter 150g margarin. 150 g rökt skinka
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Servera med sallad. Pajen toppad med riven ost och veganstanningen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna en springform med löstagbar kant. ägg, äggfri, blogg, broccoli, broccolipaj, lunch, mat, matpaj, middag, mjölkfri, paj, pajrecept, purjolök, recept, utan, vegan, veganblogg, vegankocken, veganrecept, vegansk, veganskt, vegetarisk 125 g mjölkfritt margarin
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Börja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Njut med en sallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och låt den vila i kylen i 30 min
Finfördela smöret i mjölet, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter
Idag kör vi lite vegetariskt, broccolipajmed ädelost. Täck botten med ost, och. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.