Robban lagade denna gratäng innan jag börjat medLCHFoch den var verkligen himmelskt god. Lägg blomkål och broccoli i en ugnsform och smula över fetaostoch riven parmesan
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Stek bacon i bitar tills de är halvknapriga - häll dem tillsammans med stekfettet i en ugnsform. Vispa ihop grädde, creme fraiche, philadelphiaost, ägg och svartpeppar och häll över bacon/broccoliröran
Innan jag började medLCHF var jag värsta ugnspannkake-junkien och åt det minst en gång i veckan. ) Bilden är gammal, och troligtvis den fulaste matbilden so far på min blogg, och den skarpsynte ser att den tagits innan jag satte igång med plastbantning av köket
Ta upp och spola dem direkt med kallt vatten (för att stoppa tillagningen) och låt rinna av. Blir gratängen mörk för snabbt, täck formen med aluminiumfolie
I den här familjen gillar vi alla "Skink ochBroccoligratäng" och eftersom jag hade två stånd med färsk broccoli i kylen fick det bli en gratäng till middagen igår
Mixa alla ingredienser plus kokosen med en stavmixer. Barnen sover och gubben kollar bilsport, själv tycker jag det är väldigt ointressant så passar på att få in lördagens middag
)Med en grönsaksgratäng på . Efter lite ändringar och tillägg av ingredienser blev det en riktigt god gratäng, som man kan servera till många olika sorters kötträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.